Polędwiczka w cieście wg Elfi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczka

    400 g
  • sól

  • pieprz

  • jajko

    2
  • majonez

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwicę kroję na małe kotlety i delikatnie rozbijam. Każdego kotlecika solę i pieprzę z obu stron. W osobnej misce rozbełtuję jajka. Dosypuję mąkę i dodaję majonez - całość dokładnie mieszam. Na patelni rozgrzewam olej. Każdy kotlet maczam w powstałej masie i kładę na patelnie. Dodatkowo jeszcze na każdego kotleta na patelni wlewam łyżkę masy. Smażę przez kilka chwil, z obu stron aż się ładnie zarumienią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 22.04.2013 16:14
pyszny przepis
Rafał10 22.08.2012 08:04
Uwielbiam polędwiczki, ekstra przepisik :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat