Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka w cieście francuskim ze szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa
szpinak mrożony
ciasto francuskie

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka w cieście francuskim ze szpinakiem

Polędwiczki (dwie lub jedną przekrojoną na w pół) podsmażyć na maśle z dodatkiem oleju. Oprószyć pieprzem. Poddusić minutę i na koniec posolić. Przełożyć na talerz. Szpinak w liściach rozmrozić i podsmażyć na maśle, oprószyć solą czosnkową. Polędwiczki przekroić w poprzek.
Ciasto francuskie (rozmrożone) pokroić w kwadraty tej samej wielkości. Na jednym płacie układać kawałek polędwiczki, na to porcję szpinaku i drugą połówkę mięsa. Przykryć kawałkiem ciasta. Zlepić brzegi. Drugą polędwiczkę tak samo "schować". Ciasto nasmarować rozmąconym jajkiem. Zapiec w 180stopniach około 40-50min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 06.09.2012 09:19
smaczne
Beatris 23.08.2012 10:18
Prawdziwa ambrozja. Pycha.
pacpaw 20.08.2012 22:59
to ci rarytas - i polędwiczka i francuskie i szpinak
Aleksandra15 19.08.2012 19:41
Bardzo chętnie wypróbuję ;-)
GOSIA18 19.08.2012 18:18
nie przepadam za szpinakiem, ale chyba się skuszę na taką polędwiczkę
Marzena34 19.08.2012 17:50
smaczna i efektowna
halina17 19.08.2012 17:26
Smaczna polędwiczka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak