Polędwiczka w cieście francuskim ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczka wieprzowa

  • szpinak mrożony

  • ciasto francuskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczki (dwie lub jedną przekrojoną na w pół) podsmażyć na maśle z dodatkiem oleju. Oprószyć pieprzem. Poddusić minutę i na koniec posolić. Przełożyć na talerz. Szpinak w liściach rozmrozić i podsmażyć na maśle, oprószyć solą czosnkową. Polędwiczki przekroić w poprzek.
Ciasto francuskie (rozmrożone) pokroić w kwadraty tej samej wielkości. Na jednym płacie układać kawałek polędwiczki, na to porcję szpinaku i drugą połówkę mięsa. Przykryć kawałkiem ciasta. Zlepić brzegi. Drugą polędwiczkę tak samo "schować". Ciasto nasmarować rozmąconym jajkiem. Zapiec w 180stopniach około 40-50min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 06.09.2012 09:19
smaczne
Beatris 23.08.2012 10:18
Prawdziwa ambrozja. Pycha.
pacpaw 20.08.2012 22:59
to ci rarytas - i polędwiczka i francuskie i szpinak
Aleksandra15 19.08.2012 19:41
Bardzo chętnie wypróbuję ;-)
GOSIA18 19.08.2012 18:18
nie przepadam za szpinakiem, ale chyba się skuszę na taką polędwiczkę
Marzena34 19.08.2012 17:50
smaczna i efektowna
halina17 19.08.2012 17:26
Smaczna polędwiczka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat