Polędwica z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 szczypta
  • sól do smaku

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    2 szczypty
  • czosnek

    1 ząbek
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    1 łyżka
  • indyk

    1 polędwica
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać oliwę, paprykę, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i musztardę.
Mięso umyć osuszyć na kuchennym ręczniku, natrzeć marynatą.
Zawinąć w folię, odłożyć do lodówki na 2 godziny.
Piec w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym w temperaturze 180 stopni około 20 minut, w przykrytym naczyniu, odkryć
naczynie dopiekać 10 minut.
Podawać na ciepło albo na zimno z ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 12.03.2014 10:29
pyszne mięsko :)
migotka28 10.03.2014 22:22
smaczniutkie mięsko
Katarzyna59 10.03.2014 09:34
bardzo smaczna
Lidzia 08.03.2014 07:11
Bardzo dobre.
Iwusia 07.03.2014 22:44
wspaniałe mięsko
Renata9 07.03.2014 22:31
smaczna polędwica
Róża1 07.03.2014 22:07
świetne mięsko !!!!!
Mniam 07.03.2014 21:41
Pyszne mięsko.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat