Polędwica wołowa z pieczarkami

Polędwica wołowa z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    1,5 kg
  • boczek wędzony

    25 dag
  • cebula

    2 szt
  • pieczarki

    25 dag
  • pomidory

    1 kg
  • sól, pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Kminek cały Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Polędwica wołowa z pieczarkami

Posiekaną cebulę przesmażyć razem z pokrojonym w drobną kostkę boczkiem. Dodać zmielony kminek oraz obrane ze skóry pomidory. Na tym położyć polędwicę, posolić i dusić na wolnym ogniu. Pieczarki pokrajać i przesmażyć. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć. Sos przetrzeć przez sito. Polędwicę powtórnie włożyć do garnka wlać sos, dodać pieczarki. Dusić jeszcze przez chwilę. Podawać z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat