Polędwica wołowa z patelni

Polędwica wołowa z patelni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    0,5 kg
  • oliwa

    3-4 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Polędwica wołowa z patelni

Polędwicę opłukac i osączyc dokładnie z wody. Porkoic na plastry w poprzek włókien. Lekko rozbic za pomocą tłuczka, posolic i popieprzyc, obsypac mąką. Smażyc na mocno nagrzanym tłuszczu z obu stron ale nie za długo tak aby w środku pozostała lekko różowa. Podawac z surówką i ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

cukiereczek 02.09.2011 20:30
ekstra
szajba2 18.05.2011 18:53
podoba mi się
kielcok1 12.04.2011 16:03
ekstra obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat