polędwica wołowa w truflach na sosie żurawinowym podana na klusce myśliwskiej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    200 g
  • jaja

    3 szt
  • pasta truflowa

    100 g
  • przyprawy

    do smaku
  • szpinak

    100 g
  • mąka

    300 g
  • żurawina

    100 g
  • imbir starty

    20 g
  • cukier

    do smaku
  • śmietana

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso oczyszczamy z błon straramy sie porcjować w miare równe kawałki z poledwicy odcinamy ogony,,polędwice obsmazamy z oby dwóch stron,na złoty kolor, nast zabezpieczamy aby nie wystygla, w miedzy czasie robimy mus truflowy,resztę mięsa blendeujemy wraz z pastą truflową z jajkiem i smietaną taką masą staramy sie obtoczyć mięso, juz upieczone najlepiej zawijać w folie alu, i do pieca, 8 minut maź temp 160 stopni, zabieramy sie do ciasta, makę przesiać połączyć z jajami, wymieszać, dodać zblenderowany szpinak,wymieszać wrzucać na gotującą sie wodę, sos
żurawionwy żurawiny gotować razem z cukrem podlewając winem ew, wodą ;)\\\\
pod koniec dodajemy 2 listki imbiru ma byc wyczuwalny delikatnie !
to na tyle teraz kwestia wyłożenia gotowych juz składników, ja wyłozyłem tak jak na konkursie ;)
smacznego i pozdrawiam !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mateusz20 01.02.2011 16:43
jeszcze lepiej smakuje
eduszo 13.12.2010 09:25
Fajnie wygląda.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat