Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
polędwicy wołowej
600 g -
oliwy z oliwek
100 ml -
Marynata do mięs klasyczna Prymat
1 sztuka -
teksańskiego sosu barbecue
4 łyżki -
ugotowanych borowików
200 g -
posiekanej cebuli
1 sztuka -
czosnku
2 ząbki -
masła cytrynowego
50 g -
masła ziołowego
10 g -
soku z cytryny
1 łyżka -
natki pietruszki Prymat
1 łyżka -
białego wytrawnego wina
2 łyżki -
ziarna czerwonego pieprzu
- - -
Do dekoracji:
- - -
tymianek
- (świeży) -
Pieprz czarny mielony Prymat
- - -
Sól czosnkowa jodowana Prymat
- -
Przepis i sposób przygotowania Polędwica wołowa marynowana w teksańskim sosie bbq podana z borowikami z masłem cytrynowym i ziołowym
Na grillu upiec polędwicę tak, aby w środku pozostała krwista. Pod koniec pieczenia podlać mięso pozostałą marynatą. Tak przygotowane polędwiczki podawać z grzybami aromatyzowanymi masłem cytrynowym i ziołowym. Danie udekorować świeżym tymiankiem i czerwonym pieprzem.
Komentarze (8)