poledwica w miodzie z owocami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    2 szt
  • miód

    200 ml
  • ananas w puszce

    1 puszka
  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka
  • mandarynka

    3 szt
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

poledwice kroimy na bardzo grube plastry przyprawiamy papryka , pieprzem sola, podsmarzamy na patelni na lekko zloty kolor,
dodajemy owoce, mozna je pokroic ale nie koniecznie, mandarynki obrane ze skory w kawalkach bez pestek.
wszystkie skladniki lekko podsmazamy i dodajemy miód, dusimy ok 10 minut i gotowe,
podajemy mieso z owocami polane powstalym sosem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat