polędwica na ostro

polędwica na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    2 szt
  • papryka ostra mielona

  • imbir mielony

  • pieprz cytrynowy

  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • cukier

  • tabasco

  • smalec

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Polędwiczki umyć osuszyć, obsypać wszystkimi przyprawami i bardzo delikatnie cukrem. Odstawić na godzinę. Na patelni rozgrzać dość mocno smalec i kłaść polędwiczki . Obracać z każdej strony aby zcieły się pory w mięsie. Pieczemy do miękkości około 40 min podlewając w razie potrzeby małymi porcjami wody.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

03.09.2014 15:40
doskonały przepis

Wiktoria29

07.08.2014 09:30
z chęcią takiej wersji spróbuję

Aannkaa82

06.08.2014 21:36
Jak na ostro to zdecydowanie cos dla mnie, lubie wyraziste smaki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat