polędwica na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    2 szt
  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Imbir mielony Prymat

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • cukier

  • tabasco

  • smalec

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczki umyć osuszyć, obsypać wszystkimi przyprawami i bardzo delikatnie cukrem. Odstawić na godzinę. Na patelni rozgrzać dość mocno smalec i kłaść polędwiczki . Obracać z każdej strony aby zcieły się pory w mięsie. Pieczemy do miękkości około 40 min podlewając w razie potrzeby małymi porcjami wody.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 03.09.2014 15:40
doskonały przepis
Wiktoria29 07.08.2014 09:30
z chęcią takiej wersji spróbuję
Aannkaa82 06.08.2014 21:36
Jak na ostro to zdecydowanie cos dla mnie, lubie wyraziste smaki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat