Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pogacze - kluski pieczone

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 30 dag
mąka 30 dag
masło 30 dag
ser żółty 10 dag
żółtko jajek 1 szt
sól do smaku
papier do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pogacze - kluski pieczone

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Twaróg rozgnieść dobrze widelcem, wymieszać z mąką, masłem i solą do smaku. Zagnieść ciasto, po czym chwilę schłodzić w lodówce.
Krok 1 - Pogacze - kluski pieczone foto
2
Następnie formować na dłoni kule i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lekko je spłaszczając.
Krok 2 - Pogacze - kluski pieczone foto
3
Posmarować rozmąconym żółtkiem, posypać startym serem.
Krok 3 - Pogacze - kluski pieczone foto
4
Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Krok 4 - Pogacze - kluski pieczone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 05.05.2016 19:12
bardzo mi sie podoba przepis
Wafelek2601 05.05.2016 11:54
Ciekawy pomysł
Wacław 05.05.2016 10:59
fajne kluski
Małgorzata92 05.05.2016 09:23
Ciekawy przepis :)
MAR3STA 04.05.2016 23:44
Smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak