Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podwójne schabowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 kotlety
karkówka wieprzowa 4 kotlety
cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Porada

Polecam na różne uroczystości rodzinne lub święta.

Przepis i sposób przygotowania na: Podwójne schabowe

Plastry schabu i karkówki rozbijamy dość cienko, oprószamy solą i pieprzem. Cebulę obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach, smarujemy nią kotlety z karkówki, przykrywamy schabem, lekko dociskamy dłonią. Kotlety panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy na pół godziny do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.01.2017 11:19
konkretny obiad :-)
RenataZ-et 18.01.2017 21:52
smaczna propozycja
halina17 18.01.2017 21:15
Dobre kotlety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak