Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia zapiekane w cebuli i pieczarkach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 1 kg
pieczarki brązowe 200 g
cebula 3 szt
sól 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżki
czosnek 1 łyżeczka (suszonego)
olej 70 ml
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
sambal oelek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia zapiekane w cebuli i pieczarkach

Udka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Wszystkie przyprawy wraz z olejem, mieszamy.
Pieczarki kroimy na plasterki, cebule w piórka.
Mięso, przyprawy, sambal oelek, cebule i pieczarki mieszamy.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Pieczemy pod przykryciem 20 min w temperaturze 180°C (góra, dół), następnie 10 min bez przykrycia (termoobieg).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 02.04.2017 10:18
pyszności :)
MonikaW 02.04.2017 07:55
smakowite mięsko :)
Renata9 01.04.2017 21:22
Smaczny obiadek
dodi 01.04.2017 16:11
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak