Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia w zalewie miodowej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 16 szt
miód płynny 3 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
ząbki czosnku 2 szt
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia w zalewie miodowej

Podudzia umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Do miseczki wlać miód, sos sojowy dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,
sól, pieprz,paprykę ostrą i słodką.
Wszystko wymieszać i każde podudzie nasmarować marynatą.
Ułożyć je w naczyniu nakryć i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso wyciągnięte z marynaty
z każdej strony na rumiany kolor, a następnie zalać pozostałą zalewą dodać wodę
i dusić na małym ogniu około 15 minut.
W tym czasie należy mięsko obracać.
Uduszone mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.
Podlewamy w razie potrzeby wodą i pieczemy około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 24.03.2015 19:38
pyszneee mięsko
bertpvd 24.03.2015 13:00
zdecydowanie moje smaki :)
Michał2 24.03.2015 09:44
smaczne udka
Motorek 24.03.2015 08:54
pyszne mięsko
ilka01 24.03.2015 08:37
pychota :)
katerinaJ 24.03.2015 08:31
Kocham kurczaczki :)
Wiesława1 24.03.2015 08:22
super przyrządzone mięsko
aginaa 24.03.2015 08:18
smaczne miesko
Ewelina1991 24.03.2015 08:07
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak