Podudzia w zalewie miodowej

Podudzia w zalewie miodowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podudzia z kurczaka

    16 szt
  • miód płynny

    3 łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia

  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Podudzia w zalewie miodowej

Podudzia umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Do miseczki wlać miód, sos sojowy dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,
sól, pieprz,paprykę ostrą i słodką.
Wszystko wymieszać i każde podudzie nasmarować marynatą.
Ułożyć je w naczyniu nakryć i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso wyciągnięte z marynaty
z każdej strony na rumiany kolor, a następnie zalać pozostałą zalewą dodać wodę
i dusić na małym ogniu około 15 minut.
W tym czasie należy mięsko obracać.
Uduszone mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.
Podlewamy w razie potrzeby wodą i pieczemy około 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

monika141 24.03.2015 19:38
pyszneee mięsko
bertpvd 24.03.2015 13:00
zdecydowanie moje smaki :)
Michał2 24.03.2015 09:44
smaczne udka
Motorek 24.03.2015 08:54
pyszne mięsko
ilka01 24.03.2015 08:37
pychota :)
katerinaJ 24.03.2015 08:31
Kocham kurczaczki :)
Wiesława1 24.03.2015 08:22
super przyrządzone mięsko
aginaa 24.03.2015 08:18
smaczne miesko
Ewelina1991 24.03.2015 08:07
pyszne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat