Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PODUDZIA KURCZAKA W MIODZIE

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 500-600 g
miód 2-3 łyżki
olej 1/4 szkl
pieprz 1 łyzeczka
sok z cytryny 1 łyżka

Porada

Znakomicie smakują z chrupiącą bagietką lub bułką .

Przepis i sposób przygotowania na: PODUDZIA KURCZAKA W MIODZIE

Kroki postępowania

1
Olej , sok z cytryny oraz miód mieszamy razem . Dosypujemy pieprzu pomarańczowego .
Krok 1 - PODUDZIA KURCZAKA W MIODZIE  foto
2
Marynata ma mieć balsamiczną konsystencję .
Krok 2 - PODUDZIA KURCZAKA W MIODZIE  foto
3
Opłukane i wysuszone podudzia wkładamy do marynaty , odstawiamy na 30 minut do lodówki .Rozgrzewamy patelnię , smażymy mięso , dolewamy marynatę i smażymy , aż podudzia będą miękkie , rumiane .
Krok 3 - PODUDZIA KURCZAKA W MIODZIE  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mira85 30.06.2014 19:27
wspaniale wygląda
Krzysztof15 30.06.2014 18:34
bardzo smaczne
radex995 30.06.2014 18:33
Jak te kąski smacznie wyglądają , aż zapachniało mi pod nosem .
mufinka79 30.06.2014 18:23
Bardzo lubię kurczaka w miodzie :) Pycha !
pajbek 30.06.2014 18:21
Super mięsko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak