Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia drobiowe w paprykarzu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 1 kg
smalec 4 dag
cebula biała 2 szt
mąka 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
śmietana 1/2 szklanki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
woda 1 szklanka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia drobiowe w paprykarzu

Wykonanie:
Na gorącym smalcu usmażyć pokrojoną cebulę, posypać papryką, dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę podsmażyć na wolnym ogniu. Mięso posolić, ułożyć na cebuli, posypać mąką i zalać posoloną wodą. Gotować do miękkości na wolnym ogniu, po czym zaciągnąć śmietaną. Podawać do obiadu najlepiej z ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 26.03.2015 14:37
smaczne mięsko
Gracer 26.03.2015 13:02
fajnie wygląda
Barbara777 26.03.2015 12:39
smacznie wygląda
gosia1988 26.03.2015 11:59
pyszne mięsko na obiad
Aleksandra/Olcia 26.03.2015 10:48
fajny pomysł
Pani Domu 26.03.2015 10:37
wyglądają bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak