podsmazane sliwki

podsmazane sliwki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone śliwki kalifornijskie

    10
  • boczek

    10 plastrów
  • kminek

    1/2 lyzki
  • tłuszcz

    20g
  • wykałaczki

    10
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania podsmazane sliwki

Śliwki zalać wodą i odstawić na kilka godzin po czym je odcedzić, wyjąc pestki a w ich miejsce włożyć trochę kminku.
Następnie wbić a wykałaczkę i owinąć plasterkami boczku.
Zaraz przed podaniem obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat