podsmazane sliwki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone śliwki kalifornijskie

    10
  • boczek

    10 plastrów
  • kminek

    1/2 lyzki
  • tłuszcz

    20g
  • wykałaczki

    10
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki zalać wodą i odstawić na kilka godzin po czym je odcedzić, wyjąc pestki a w ich miejsce włożyć trochę kminku.
Następnie wbić a wykałaczkę i owinąć plasterkami boczku.
Zaraz przed podaniem obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat