Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podpłomyki z mascarpoone

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podpłomyki 10 sztuk
mascarpone 250 gram
śmietana 30% 70 ml
śmietan fix 0,5
cukier puder do smaku
jagody 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Podpłomyki z mascarpoone

Kroki postępowania

1
Śmietankę ubijamy na sztywno. W osobnym naczyniu miksujemy serek mascarpone z dodatkiem cukru pudru, następnie łączymy ze śmietanką oraz śmietan fix.
Krok 1 - Podpłomyki z mascarpoone foto
2
Tak przygotowaną masę serkową dzielimy na 2 części. To jednej z nich dodajemy jagody (ja dałam takie ze słoiczka, robione w syropie na zimę), miksujemy do czasu aż sie rozdrobnią i masa uzyska ładny kolor.
Krok 2 - Podpłomyki z mascarpoone foto
3
Masy przekładamy do miseczek
Krok 3 - Podpłomyki z mascarpoone foto
4
Podpłomyki smarujemy obiema masami i dekorujemy świeżymi owocami, np. mandarynkami
Krok 4 - Podpłomyki z mascarpoone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 06.12.2013 11:18
ciekawy pomysł na deserek:-)
babajaga1969 04.12.2013 04:50
smaczny deser i nie trzeba myć talerza ):
mysza75 26.11.2013 12:03
pyszny deserek
aginaa 22.11.2013 08:03
szybki i fajny przepis
Katarzyna/kate1980 21.11.2013 21:31
świetnie wyglądają
Juleczka20 21.11.2013 17:16
świetny deserek!
nogawkuchni 21.11.2013 14:09
Ciekawy pomysł na dość szybki deser,wygląda bardzo apetycznie,bardzo pyszna lekka,owocowa słodkość.
Renataj 21.11.2013 12:12
Apetyczne połączenie mascarpone z jagodami.
Barbara777 21.11.2013 11:10
super wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak