Podobiadek ryżowy

Podobiadek ryżowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 woreczek
  • mąka ziemniaczna

    2 łyżki
  • kompot konserwowy

    1/2 litra
  • siemię lniane

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżka
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Podobiadek ryżowy

Do garnka wsypujemy łyżkę siemienia lnianego, ugotowany ryż oraz wlewamy kompot konserwowy i gotujemy. W międzyczasie w szklance zimnej wody rozrabiamy mąkę ziemniaczaną z dodatkiem łyżki cukru. Gdy woda w kompocie zacznie wrzeć, zmniejszamy płomień na kuchence, a następnie wlewamy do garnka zawartość szklanki, jednocześnie mieszając zawartość garnka łyżką. Po chwili mieszania potrawa jest gotowa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat