podgrzybki z grila

podgrzybki z grila

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podgrzybki

    1 kg
  • bułka

    10 kromek
  • olek

    2 łyżki
  • cebula

    5 szt.
  • kiełbasa

    40 dag
  • bazylia

  • tymianek

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania podgrzybki z grila

Grzyby oczyścić, wymyć, oddzielić kapelusze od trzonków. Sparzyć grzyby w gotującej osolonej wodzie, osączyć na sicie. Cebulę pokroić na ćwiartki, kiełbasę w plasterki. Nadziewać na szaszłykowe patyczki na przemian: kawałki bułki, grzyby, cebulę i kiełbasę. Posmarować olejem, oprószyć solą, pieprzem i ziołami. Opiekać na grillu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

bernadetta2 07.05.2012 18:33
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat