Podgrzybki w occie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    30 dkg
  • woda

    800 mililitrów
  • cukier

    20 dkg
  • sól

    2 dkg
  • ocet 10 %

    400 mililitrów
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 liście
  • Goździki całe Prymat

    3 sztuki
  • Kwas cytrynowy Prymat

    1 łyżeczka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    8 ziarenek
  • podgrzybki

    2 kg
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    3 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie umyć i oczyścić.
Obgotować w lekko osolonej wodzie, przepłukać zimną wodą i dokładnie odcedzić.
Cebulę pokroić w piórka.
Zagotować wodę z octem, cukrem, solą i przyprawami, włożyć grzyby, gotować na małym
płomieniu około 10 minut, delikatnie mieszać.
Gorące grzyby przełożyć do wyparzonych słoików i zakręcić.
Wystudzone pasteryzować 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 12.12.2013 10:48
z goździkami nie próbowałam :) też w tym roku marynowałam podgrzybki :)
Malinka 04.12.2013 18:23
Uwielbiam takie przetwory:)
czekoladka_m 23.11.2013 14:05
na zimę będą jak znalazł:)
Adam/ZUB3R 30.10.2013 09:42
uwielbiam grzybki
ben-ka 22.10.2013 10:09
Też mogę pochwalić się takimi zapasami:) grzyby w tym roku obrodziły ale ja tak jak Pyza nie pasteryzuję marynowanych grzybów i stoją sobie cały rok i nic im się złego nie dzieje.
jozefinach 11.10.2013 13:00
Uwielbiam grzybki z octu.
barbara11561 05.10.2013 11:34
pyszne grzybki na każdą okazję:)
gosia56 05.10.2013 09:13
pyszne grzybki
Katarzyna59 04.10.2013 18:43
bardzo, bardzo smaczne
mysza75 04.10.2013 12:40
uwielbiam takie grzybki, są pyszne :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat