Płotki w zalewie octowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryby płotki

    2 kg
  • ocet

    2 szklanki
  • woda

    6 szklanek
  • cukier

    0,5 szklanki
  • ziele angielskie całe

  • sól

  • pieprz

  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.
Zalewa:
Wodę zmieszać z octem, wsypać cukier, ziele angielskie, liście laurowe i pokrojoną cebulę doprawić do smaku pieprzem, solą i przyprawą do potraw i zagotować.
Usmażone ryby zalać gorącą zalewą.
Ryby są dobre po kilku godzinach.
Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 05.09.2012 20:51
uwielbiam takie
Dorian 02.09.2012 12:40
pycha
K&J 31.08.2012 16:28
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat