Płonące banany w czekoladzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier brązowy

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • rum

    150 ml
  • czekolada gorzka

    1/4 tabliczki
  • banan

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Płonące banany w czekoladzie foto
Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy cukier i podlewamy rumem.
Krok 2 - Płonące banany w czekoladzie foto
Na rozgrzane masło z cukrem i rumem kładziemy banany obrane ze skórki in po obsmażamy z każdej strony po 3 min na małym ogniu.
Krok 3 - Płonące banany w czekoladzie foto
Banany podajemy posypane startą czekoladą
Krok 4 - Płonące banany w czekoladzie foto
Ja podaję z kostkami cukru nasączonymi spiritusem i podpalonymi stąd nazwa płonące banany. Życzę smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 17.10.2013 08:25
miałam okazję jeść takie banany w tej oprawie - były pyszne i atmosfera wspaniała
eMMe 07.10.2013 21:58
Super:) Pamiętam, że jadłam takie jak byłam mała:)
Dorota59 07.10.2013 21:16
wspaniały deser
iwi 07.10.2013 20:33
Rewelka ;)
pycia9 07.10.2013 20:29
super przepis
Łukasz15 07.10.2013 20:07
Świetny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat