Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak z powidłami
Kroki postępowania
Na blaszkę o wymiarach ok. 22x32 cm wyłożoną papierem, ścieramy na grubej tarce jedną część jasnego ciasta. Na nie wykładamy powidła śliwkowe.
mąka |
0,5 kg
|
masło |
250 g
|
cukier |
3/4 szkl
|
cukier puder |
0,5 szkl
|
jajko |
4 szt
|
proszek do pieczenia |
2 łyżeczki
|
powidła śliwkowe |
1 słoik
|
kakao |
3 łyżki
|
Na blaszkę o wymiarach ok. 22x32 cm wyłożoną papierem, ścieramy na grubej tarce jedną część jasnego ciasta. Na nie wykładamy powidła śliwkowe.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: