Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak
2. Do jednej części ciasta dodajemy kakao i dokładnie zagniatamy. Z każdej części ciasta formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy na 45 minut do lodówki.
3. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szklanką cukru. Dodajemy wiórki kokosowe i ostrożnie mieszamy.
4. 1 część białego ciasta rozwałkowujemy i wkładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę 24x36 cm. Smarujemy równomiernie marmoladą. Następnie na marmoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach ciemne ciasto. Układamy równomiernie pianę z białek. Na pianę ścieramy na tarce ostatnią część ciasta.
5. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut (z termoobiegiem).
6. Czekoladę rozpuszczamy w rondelku z dodatkiem mleka. Polewamy ostudzone ciasto za pomocą łyżki. Czekamy aż polewa zastygnie.