Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4
mąka 3szkl
cukier 1szkl
kakao 1 lyzka
margaryna 25dkg
dżem
proszek do pieczenia4 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak

Białka ubić na sztywno z cukrem.Żółtka zagnieść z mąką,proszkiem i margaryną.Podzielic na trzy części.Jedna z nim domieśic z kakaem.Pierwsza jasna zcesczetrzec na tarce do formy,rozsmarowac dzem.Zetrze ciemna czsc.Wylozyc ubite bialka.Zetrzec ostatnia czesc.Piec ok 35min-180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak