Pleśniak

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4
  • mąka

    3szkl
  • cukier

    1szkl
  • kakao

    1 lyzka
  • margaryna

    25dkg
  • dżem

  • proszek do pieczenia4

    1 lyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno z cukrem.Żółtka zagnieść z mąką,proszkiem i margaryną.Podzielic na trzy części.Jedna z nim domieśic z kakaem.Pierwsza jasna zcesczetrzec na tarce do formy,rozsmarowac dzem.Zetrze ciemna czsc.Wylozyc ubite bialka.Zetrzec ostatnia czesc.Piec ok 35min-180stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat