Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleskavice

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 150 g
wieprzowina 150 g
pomidor 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
sól 0,5 łyżeczki
bułka pszenna 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pleskavice

1. Mięso najpierw kroimy w kostkę, następnie drobno siekamy. Doprawiamy pieprzem i solą, formujemy dwa kotlety i odstawiamy do lodówki na 30 minut.
2. Na grillu pieczemy oczyszczoną i pokrojoną w kawałki paprykę. Gdy będzie już prawie miękka zaczynamy piec kotlety. Przy średnio rozgrzanym grillu po 5 -6 minut z każdej strony.
3. Bułki lekko podpiekamy. Na spodniej części układamy plastry pomidora, cebuli, kotlet i grillowana paprykę. Nakładamy część wierzchnią bułki i podajemy natychmiast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 27.09.2012 19:09
@Bernadeta Wystarczy mocno ścisnąć i rozpłaszczyć, wtedy mieści się w paszczy bez problemu. Ewentualnie kroić nożem na talerzyku, ale ja preferuję pierwszą metodę :)))
Bernadeta1 27.09.2012 00:31
Wygląda rewelacyjnie ale jak to jeść takie wysokie - smakowite bo domowe.
Mirka-Ludomila 12.09.2012 09:43
rewelacyjny :-)
Andysz 12.09.2012 09:38
rewelacja;)
Misiabe 12.09.2012 09:35
nie ma to jak domowy hamburger :D
Misiabe 12.09.2012 09:35
nie ma to jak domowy hamburger :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak