Plejada smaków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • brukselka

    10 szt
  • cukier

    1 łyżka
  • woda letnia

    1 litr
  • sól

  • rukola

    2 garście
  • ser feta

    1/3 opakowania
  • paluszki krabowe

    6 szt
  • ogórek konserwowy

    2 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • granat

    2 łyżki ziaren

sos

  • czosnek

    1 ząbek
  • jogurt bałkański

    2 łyżki
  • koperek

    1 szczypta
  • przyprawa Tzatzik Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brukselkę gotujemy z niewielką ilością soli i cukru do miękkości.
Liście rukoli myjemy, osuszamy i wykładamy na talerze.

Cebule obieramy i kroimy, wrzucamy na liście rukoli. Ogórka i paluszki krabowe kroimy, dowolnie wrzucamy na wierzch sałatki.

Posypujemy owocami granatu. Na koniec ugotowane brukselki. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z sosem.

Jogurt grecki lub bałkański mieszamy z czosnkiem (startym na tarce), dodajemy przyprawy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 17.08.2016 05:39
ciekawy pomysł
Renataj 09.03.2016 22:48
No, faktycznie mix smaków wart wypróbowania:)
Renata9 09.03.2016 21:07
Bardzo smaczna przystawka
Stenka 09.03.2016 20:51
kolorowo i wesoło na talerzu
Ela427 09.03.2016 20:15
pięknie się prezentuje
mikrusiak 09.03.2016 19:57
same witaminki :) super :)
Bernadeta1 09.03.2016 19:06
smacznie na tym Twoim talerzu
cukiereczek 09.03.2016 18:25
bardzo smacznie
IKrakowianka 09.03.2016 18:18
fajny zestaw
Benita 09.03.2016 14:48
Bardzo apetyczna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat