Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płatki ryżowe z sosem malinowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
płatki ryżowe
błonnik
maliny świeże
jogurt naturalny 2 łyzki
cukier trzcinowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Płatki ryżowe z sosem malinowym

Kroki postępowania

1
W garnuszku gotujemy mleko. Wsypujemy do gotującego się mleka płatki ryżowe błyskawiczne i gotujemy jeszcze 2 minuty ciągle mieszając.
Krok 1 - Płatki ryżowe z sosem malinowym foto
2
W małym rondelku podgrzewamy jogurt, dodajemy do niego maliny i rozgniatamy je. Posypujemy cukrem i mieszamy.
Krok 2 - Płatki ryżowe z sosem malinowym foto
3
Do salaterek przekładamy płatki ryżowe, polewamy malinami i posypujemy pałeczkami błonnika.
Krok 3 - Płatki ryżowe z sosem malinowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 23.02.2014 09:19
Na śniadanie lub na deserk polecam
norweska20 23.02.2014 00:07
pyszna propozycja na śniadanie
agnieszkalider 31.12.2012 14:08
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak