Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płatki ryżowe z jabłkiem i rodzynkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
płatki ryżowe 50 gram
jabłko 0,5 sztuki
rodzynki 10 gram
cukier waniliowy opcjonalnie

Przepis i sposób przygotowania na: Płatki ryżowe z jabłkiem i rodzynkami

Kroki postępowania

1
Mleko podgrzewamy w garnku o grubym dnie. Kiedy się zagotuje zmniejszamy ogień i wrzucamy płatki ryżowe. Mieszamy i jeśli chcemy użyć cukru waniliowego to teraz go dosypujemy.
Krok 1 - Płatki ryżowe z jabłkiem i rodzynkami foto
2
Jabłko myjemy i wydrążamy. Kroimy w średniej wielkości kostkę i wraz z rodzynkami dorzucamy do płatków.
Krok 2 - Płatki ryżowe z jabłkiem i rodzynkami foto
3
Gotujemy do uzyskania pożądanej przez nas gęstości. Podajemy na ciepło.
Smacznego :)
Krok 3 - Płatki ryżowe z jabłkiem i rodzynkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafcio 14.01.2014 23:14
nigdy nie jadłem płatków ryzowych
Mniam 13.01.2014 09:49
Idealnie pasują na śniadanie i jako deser :)
fotoviderek 13.01.2014 07:45
Pyszny deserek :)
Magda24 12.01.2014 23:57
smaczny i szybki deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak