Płatki owsiane z rodzynkami i sosem z czarnej porzeczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    1 szklanka
  • miód

    2 łyżki
  • rodzynki

    3 łyzeczki
  • cynamon Prymat

  • czarna porzeczka

    1/2 mrożona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płatki owsiane gotujemy na wodzie z dodatkiem odrobimy cynamonu. Następnie dodajemy do nich łyżkę miodu i rodzynki. Mieszamy. Następnie nakładamy do filiżanek. Robimy sos owocowy. czarną porzeczkę ja użyłam mrożonej podsmażamy na patelni z odrobiną miodu. Kiedy porzeczka puści sok polewamy takim sosikiem nasze płatki. Podajemy na ciepło lub zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat