Placuszki z papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • żółtko jajek

    2 szt
  • mąka

    1 szkl
  • cebula

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka czerwona

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Paprykę oczyszczamy, myjemy, kroimy w drobniutką kosteczkę. Cebulę obieramy, drobniutko siekamy. Następnie paprykę oraz cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Do startych ziemniaków dodajemy mąkę, żółtka, przyprawy oraz podsmażoną paprykę oraz cebulę. Całość dokładnie mieszamy. Olej rozgrzewamy na patelni, a następnie łyżką nakładamy porcję masy ziemniaczanej i smażymy rumiane placuszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smile 26.11.2011 12:13
Ciekawe:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat