Placuszki z nadzieniem kawowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Na ciasto:

  • jaja

    4 sztuki
  • mąka krupczatka

    8 łyżek
  • kefir

    2 kubeczki (400ml)
  • cukier

    2 łyżki
  • szczypta proszku do pieczenia

  • na krem

  • masło

    3/4 kostki
  • cukier puder

    4 łyżki
  • kawa rozpuszczalna

    2 łyżki
  • łyżka wódki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmiksój żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i kefir. Ubij pianę z białek i dodaj do masy. Ostrożnie wymieszaj. Smaż racuchy na złoty kolor z obu stron.
Przygotuj krem- masło, cukier i kawę wymieszaj na gładką masę. Na konec dodaj wódke i mieszaj tak długo , aż się połączy z masą. Racuszki przekładaj kremem. Na wierz połóż dowolny owoc.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Tomek14 21.06.2011 22:00
super
mala2021 18.03.2011 17:28
fajne
wolochski 26.02.2011 21:26
super
Małgorzata113 05.11.2010 09:13
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat