Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z jagodami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 100 g
mąka 150 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 2 łyżki
mleko 3,2% 150 ml
masło 25 g
jajko
sól szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z jagodami

Jagody starannie opłukać i zostawić na sicie do ocieknięcia. Masło roztopić i przestudzić.
Mąkę przesiać do miski,wsypać proszek do pieczenia,cukier puder i sól. W drugim naczyniu jajko połączyć z mlekiem oraz z roztopionym masłem.
Płynne składniki wlać do mąki i dokładnie wymieszać. Do powstałego ciasta dodać jagody i delikatnie połączyć.
Na patelni rozgrzać olej. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta. Placki smażyć na złoty kolor,po czym osączyć z nadmiaru tłuszczu ręcznikiem papierowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnnieB 17.10.2014 13:58
muszę spróbować ;)
IwonaDD 17.10.2014 13:46
pyszne śniadanie
ajres 17.10.2014 12:52
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak