Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z bakłażana z fetą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 duży
jajko 4-5 szt.
skrobia ziemniaczana 3 łyżki
feta 150 g
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z bakłażana z fetą

Bakłażana upiec w piekarniku lub ugotować w mikrofalówce do miękkości.
Z ostudzonego wybrać łyżką miąższ i posiekać drobno.
Dodać skrobię ziemniaczaną, jajka, przyprawy - dokładnie wymieszać, a następnie dołożyć pokruszoną fetę.
Można dodać posiekaną zieleninę.
Na rozgrzaną patelnię teflonową kłaść łyżką niewielkie porcje ciasta i smażyć na złocisty kolor.

Podawać na ciepło z jogurtem greckim i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chelsi 19.08.2012 23:06
wyglądają estetycznie i.. apetycznie *.* super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak