Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki warzywne z pieca

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 nieduży
ziemniak 6
marchewka 3
pietruszka 2
oliwa 4 łyżki
mąka 6 łyżek
jajko 2
tymianek
oregano
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki warzywne z pieca

Wszystkie warzywa umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dolej do nich oliwę, wbij jajka i wsyp mąkę. Dopraw do smaku tymiankiem, oregano, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Masę nakładaj łyżką bezpośrednio na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz placuszki 45 minut w piecu rozgrzanym do 180 stopni. Podawaj ciepłe. Doskonale smakują podane z zimnym kefirem lub zsiadłym mlekiem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda 01.09.2013 11:21
Fajny swojski przepis :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak