placuszki tuńczykowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk w sosie własnym

    2 puszki
  • cebula

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 pęczek
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuńczyka odsączyć i rozgnieść widelcem. Dodać posiekana drobno cebulkę oraz pół natki pietruszki. Wymieszać z jajkiem, doprawić solą i pieprzem po czym usmażyć placuszki na rozgrzanej patelni natłuszczonej olejem kokosowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuchcik89 25.01.2016 15:07
z tuńczykiem jeszcze nigdy nie próbowałam placuszków :) ciekawy pomysl :)
Futka 25.01.2016 14:27
Pomysłowe i bardzo smakowite placuszki :)
jasiek 25.01.2016 14:04
ciekawe takie rybne
Franciszek 25.01.2016 13:29
szybko i dobre
Motorek 25.01.2016 13:03
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat