Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
płatki owsiane
60 g -
mleko
300 ml -
jajko
1 sztuka -
mąka
70 g -
cukier
1 łyżeczka -
olej rzepakowy
-
jabłka
500 g -
mrożone truskawki
250 g
Przepis i sposób przygotowania Placuszki owsiane z lekko zmrożonym musem jabłkowo truskawkowym
Do wystudzonych płatków dodac jajko, mąkę, pozostałe zimnie mleko, delikatnie zmiksować.
Rozgrzaną patelnie wysmrować delikatnie oliwą (najlepiej kawałek ręcznika papierowego zamoczyć oliwą i wysmarować nim patelnię.)
Usmażyć placuszki z dwóch stron.
Jabłka obrać, pokroić w drobną kosteczkę podsmażyć ok 10 min w rondelku, ostudzić.
W blenderze zmiksować przez chwilę jabłka i zmrożone truskawki.
Komentarze (1)