Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczne z gulaszem węgierskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
cebula 2 szt
kminek
sól
zioła
ziemniaki
smalec
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 2 op
Papryka ostra mielona Prymat 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczne z gulaszem węgierskim

Marynuje mięso w papryce słodko- ostrej 1:1, tartej cebuli, tłoczonym kminku i soli.
Zostawić na 12 godz. do zamarynowania.
Paprykę usmażyć na smalcu, gdy mięso bedzie się piekło.
Po wydobyciu mięsa dodajemy paprykę usmażona i zagotowujemy.
Dodajemy zioła/przyprawy i wino półsłodkie czerwone ( ja polecam Tokaj)
Zagotować, zagęścić.
Nie dajemy śmietany !!!!

Usmażyć placki ziemniaczane...
Gulasz umieścić obok nich oddzielając smietaną do koloru :)

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak