Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

placki ziemniaczano-porowe na piwie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
4 sztuki
por
4 sztuki
piwo
1 szklanka
mąka
1 szklanka
jajko
2 sztuki
ząbek czosnku
cebula
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: placki ziemniaczano-porowe na piwie

mąkę miksuję z jajkami, piwem i odrobiną soli. Ciasto odstawiam na 30 minut. Cienko kroję białe częsci porów, ścieram na tarce ziemniaki, kroję w drobną kostkę cebulę i miażdżę ząbek czosnku. Ziemnaki, pory i cebule przekładam na sitko, posypuję 1/2 łyżeczki soli i po kwadransie warzywną masę łączę ze zmiażdżonym czosnkiem i odrobiną pieprzu, a w końcu z odstawionym ciastem. Na rozgrzanym oleju smażę rumiane placki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 15.08.2012 18:52
pycha
sznycel 13.08.2012 19:03
mąż je wcina z apatytem na kolację razem z kwaśną śmietaną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak