Placki ziemniaczane z żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    70 dag
  • jajka

    2 szt
  • mąka pszenna

    15 dag
  • mąka ziemniaczana

    4 łyżki
  • konfitura żurawinowa

    1 słoik
  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce. Wbić jajka, dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, przyprawić. Na patelni rozgrzać olej i kłaść po łyżce ciasta ziemniaczanego. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z konfiturą żurawinową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (55)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sunnymood 27.01.2013 12:49
jestem pewna, że są smaczne
Marzena34 09.12.2012 12:07
fajne połaczenie
Anna152 26.10.2012 18:29
super
kasienka23 23.06.2012 17:23
fajne połączenie
Dorian 16.06.2012 18:02
fajne polaczenie
Justa32 11.06.2012 11:17
coś nowego
ziutula 06.06.2012 22:15
ciekawe połączenie placków w smakach...
ben-ka 05.05.2012 19:25
hm.....nawet do głowy by mi nie przyszło podawać tak placki-muszę koniecznie sprawdzić jak smakują:}
mirosława4 02.05.2012 21:24
ciekawe z żurawiną jeszcze nie jadłam:)
IKrakowianka 29.04.2012 21:12
ciekawe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat