PLACKI ZIEMNIACZANE PO ZBÓJNICKU

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 kg
  • cebula

    2 szt.
  • jaja

    1 szt.
  • mąka

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • konserwa rybna w pomidorze

    1 szt.
  • olej do smażenia

  • Soda oczyszczona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - PLACKI ZIEMNIACZANE PO ZBÓJNICKU foto
Wykonanie:
Ziemniaki z cebulą obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z resztą składników.
Krok 2 - PLACKI ZIEMNIACZANE PO ZBÓJNICKU foto
Na patelni rozgrzać olej i kłaść porcje placków wielkości talerzyka deserowego.
Krok 3 - PLACKI ZIEMNIACZANE PO ZBÓJNICKU foto
Smażyć na ostrym ogniu do zrumienienia z obu stron i przekładać rozdrobnioną rybą z konserwy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
reniatka 01.10.2013 11:49
ciekawy pomysł bardzo apetyczne
aisza1 01.10.2013 10:44
zjadła bym takiego zbójnickiego placka
6zer 30.09.2013 21:57
dobre danie dla moje męża
Milena87 30.09.2013 21:51
bardzo chętnie bym spróbowała
Aannkaa82 30.09.2013 21:30
CIekawa wersja placków. Z rybą jeszcze nie jadłam ale zaintrygował mnie ten pomysł, więc na pewno wypróbuję.
nutellla 30.09.2013 21:29
bardzo lubię
treonina 30.09.2013 21:21
muszą być pyszne!
cooleczka 30.09.2013 21:21
zjadłabym sobie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat