Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PLACKI ZIEMNIACZANE PO ZBÓJNICKU

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
cebula 2 szt.
jaja 1 szt.
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
konserwa rybna w pomidorze 1 szt.
olej do smażenia
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: PLACKI ZIEMNIACZANE PO ZBÓJNICKU

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ziemniaki z cebulą obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z resztą składników.
Krok 1 - PLACKI ZIEMNIACZANE PO ZBÓJNICKU foto
2
Na patelni rozgrzać olej i kłaść porcje placków wielkości talerzyka deserowego.
Krok 2 - PLACKI ZIEMNIACZANE PO ZBÓJNICKU foto
3
Smażyć na ostrym ogniu do zrumienienia z obu stron i przekładać rozdrobnioną rybą z konserwy.
Krok 3 - PLACKI ZIEMNIACZANE PO ZBÓJNICKU foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 01.10.2013 11:49
ciekawy pomysł bardzo apetyczne
aisza1 01.10.2013 10:44
zjadła bym takiego zbójnickiego placka
6zer
6zer 30.09.2013 21:57
dobre danie dla moje męża
Milena87 30.09.2013 21:51
bardzo chętnie bym spróbowała
Aannkaa82 30.09.2013 21:30
CIekawa wersja placków. Z rybą jeszcze nie jadłam ale zaintrygował mnie ten pomysł, więc na pewno wypróbuję.
nutellla 30.09.2013 21:29
bardzo lubię
treonina 30.09.2013 21:21
muszą być pyszne!
cooleczka 30.09.2013 21:21
zjadłabym sobie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak