Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

PLACKI ZIEMNIACZANE PO ZBÓJNICKU

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
2 kg
cebula
2 szt.
jaja
1 szt.
mąka
2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
konserwa rybna w pomidorze
1 szt.
olej do smażenia
Soda oczyszczona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: PLACKI ZIEMNIACZANE PO ZBÓJNICKU

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ziemniaki z cebulą obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z resztą składników.
Krok 1 - PLACKI ZIEMNIACZANE PO ZBÓJNICKU foto
2
Na patelni rozgrzać olej i kłaść porcje placków wielkości talerzyka deserowego.
Krok 2 - PLACKI ZIEMNIACZANE PO ZBÓJNICKU foto
3
Smażyć na ostrym ogniu do zrumienienia z obu stron i przekładać rozdrobnioną rybą z konserwy.
Krok 3 - PLACKI ZIEMNIACZANE PO ZBÓJNICKU foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 01.10.2013 11:49
ciekawy pomysł bardzo apetyczne
aisza1 01.10.2013 10:44
zjadła bym takiego zbójnickiego placka
6zer
6zer 30.09.2013 21:57
dobre danie dla moje męża
Milena87 30.09.2013 21:51
bardzo chętnie bym spróbowała
Aannkaa82 30.09.2013 21:30
CIekawa wersja placków. Z rybą jeszcze nie jadłam ale zaintrygował mnie ten pomysł, więc na pewno wypróbuję.
nutellla 30.09.2013 21:29
bardzo lubię
treonina 30.09.2013 21:21
muszą być pyszne!
cooleczka 30.09.2013 21:21
zjadłabym sobie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak