Placki ziemniaczane po bieszczadzku

Placki ziemniaczane po bieszczadzku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1,5 kg
  • starty chrzan

    3 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • jaja

    2 sztuki
  • konserwa rybna w pomidorze

    1 puszka
  • Soda oczyszczona Prymat

    szczypta
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Placki ziemniaczane po bieszczadzku foto
Ziemniaki zetrzeć na tarce i połączyć z koncentratem, chrzanem, jajami , mąką i bułką tartą. Masę na placki przyprawić do smaku i dodać odrobinę sody (lub proszku do pieczenia)
Formować placki na patelni (najlepiej duże- wielkości standardowej patelni)
Krok 2 - Placki ziemniaczane po bieszczadzku foto
Placki smażyć na złoty kolor.
Krok 3 - Placki ziemniaczane po bieszczadzku foto
Podawać z rybą w zalewie pomidorowej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 13.09.2013 23:39
uwielbiam placki ziemniaczane
bogna61 01.10.2012 11:28
aż ślinka cieknie
kasiaw 23.09.2012 15:02
ja też bardzo lubię
kasiek 23.09.2012 14:36
super, lubię placki ziemniaczane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat