Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z tuńczyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
cebula 1 szt
jajko 2 szt
musztarda 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z tuńczyka

Kroki postępowania

1
Tuńczyka odcedzić z zalewy i rozdrobnić.
Krok 1 - Placki z tuńczyka  foto
2
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Krok 2 - Placki z tuńczyka  foto
3
DO tuńczyka dodać cebulę, jajka i musztardę wymieszać.
Krok 3 - Placki z tuńczyka  foto
4
Następnie dodać mąkę z bułką tartą i doprawić do smaku wymieszać dokładnie.
Krok 4 - Placki z tuńczyka  foto
5
Z masy formować nie za duże kotleciki.
Krok 5 - Placki z tuńczyka  foto
6
Na patelni rozgrzać olej i kłaść na nim placuszki smażyć na małym ogniu z obu stron.
Krok 6 - Placki z tuńczyka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 28.03.2016 18:41
bardzo fajny pomysł
dodi 28.03.2016 11:57
fajny pomysł, mniam
Futka 28.03.2016 10:23
Pomysłowe i bardzo smakowite placuszki :)
Damiano
Damiano 28.03.2016 00:11
fajny pomysł
Stenka 27.03.2016 22:00
ciekawa propozycja
Anna169Hosz 27.03.2016 20:02
Coś nowego, ciekawe.
Justyna Jussstiii 27.03.2016 16:58
wow dobry pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak