Placki z selera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    1 szt
  • cebula

    1 mała szt
  • jajko

    2 szt
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • natka pietruszki

    2 łyżeczki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Selera obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Selera wymieszać z cebulą, dodać jajka, mąkę, natkę pietruszki. Całość dobrze wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju nakładać porcję ciasta i piec na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SzczyptaChili 25.07.2017 18:55
Takich jeszcze nie jadłam :)
Ola1984 25.07.2017 08:51
Świetny pomysł, zapewne pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat