Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z selera

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler 1 szt
cebula 1 mała szt
jajko 2 szt
mąka pszenna 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z selera

Selera obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Selera wymieszać z cebulą, dodać jajka, mąkę, natkę pietruszki. Całość dobrze wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju nakładać porcję ciasta i piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 25.07.2017 18:55
Takich jeszcze nie jadłam :)
Ola1984 25.07.2017 08:51
Świetny pomysł, zapewne pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak