Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z mięsem i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 15 dag
cebula czerwona 0,5 szt
pieczarki 20 dag
jajko 3 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
majonez light 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżki
szczypiorek usiekany 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
sos sojowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z mięsem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Do miski wbić całe jajka i roztrzepać widelcem.
Krok 1 - Placki z mięsem i pieczarkami foto
2
Następnie dodać pokrojone w kostkę mięso, posiekaną cebulę i pieczarki.
Krok 2 - Placki z mięsem i pieczarkami foto
3
Dodać mąkę, majonez, przyprawę do kurczaka i posiekany szczypior. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Krok 3 - Placki z mięsem i pieczarkami foto
4
Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Placki z mięsem i pieczarkami foto
5
Na rozgrzany olej nakładać nieduże porcje ciasta i rumienić z obu stron na złoty kolor.
Usmażone placuszki osączyć na papierowym ręczniku.
Krok 5 - Placki z mięsem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 29.06.2017 16:14
na kolację też dobre ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak