Placki z jabłkami Marcina Budynka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    200 g
  • mleko

    100 ml
  • cukier

    20 g
  • jabłko

    1 szt
  • masło do smażenia

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marcin Budynek poleca:
Wymieszaj mąkę, mleko i cukier na jednolitą masę. Dodaj starte jabłko i delikatnie wymieszaj. Na rozgrzaną patelnię wylewaj porcje ciasta i usmaż placki na maśle z obu stron na złoty kolor. Gotowe podawaj posypane cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
lozken 08.11.2014 10:56
Ja zawsze dodaje jabłka pokrojone w plasterki, muszę spróbować ze startymi. :)
Ela15 03.04.2014 14:17
bardzo fajne placki
Anonimowy 08.02.2014 18:06
Albo ja źle odczytuję ten przepis albo nie wiem co... Bo jak zmieszam mąkę z cukrem i mlekiem, to ciasto jest takie suche, wręcz wiórowate. No to dodałam więcej mleka, aż było chociaz trochę płynne. Dało się usmażyć i nawet w smaku ok. Ale czy to takie mają być te placuszki to nie wiem...
Rycerz 04.01.2014 00:55
Ciekawy przepis
nutellla 28.09.2013 12:22
zachęcające danie
caralajna 27.09.2013 21:46
na maślance są smaczniejsze
babeczka007 27.09.2013 17:53
fajny przepis
sylwia_mc 27.09.2013 16:44
bardzo fajne te placuszki
gosia1988 27.09.2013 15:06
rewelacyjne placuszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat