Placki z dyni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    40 dag
  • jajko

    1
  • mąka

    4 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • konfitura żurawinowa

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię zetrzeć na tartce o bardzo małych oczkach. Tak aby powstała jednolita masa. Następnie dodać jajko i mąkę oraz cukier. Po dokładnym wymieszaniu smażyć na gorącej patelni z obu stron na złoty kolor. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem. Dżem wyłożyć do rondelka dodać sok z cytryny i 2-3 łyżki wody. Tak przygotowaną masę posmarować przed podaniem każdy placek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 24.08.2011 23:16
Apetyczne.
Barbara55 23.04.2011 18:02
ładnie wyglądają
kielcok1 23.03.2011 16:15
dla mnie bomba
marcia71 22.01.2011 22:15
robie podobne z patisona
aginaa 23.09.2010 12:07
pyszne
Krzysztof42 20.06.2010 18:50
dyni nie lubię
IlonaAlbertos 10.06.2010 18:55
Uwielbiam placki z dyni, ze śmietaną i konfiturą. Pychota.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat