Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
8 sporych placków:
-
cukinia
100 gramy -
mąka żytnia
50 gramy -
jajka
2 sztuki -
masło orzechowe
2 łyżki -
miód
2 łyżki
Ponadto:
-
tłuszcz do smażenia
4 łyżki
Sposób przygotowania
Cukinię zetrzeć (młodą ze skórką, starszą należy obrać) na tarce o dużych oczkach, a następnie dokładnie połączyć z pozostałymi składnikami.
Na patelni rozgrzać odrobinę masła/oleju i za pomocą łyżki - wykładać dość spore porcje ciasta.
(1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
Placki smażyć z obu stron na lekko rumiany kolor.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się