Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki warzywno-ziemniaczane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4
marchew 1
pietruszka 1
por 1
seler 1
cebula biała 1
jajko 2
mąka 3 łyżki
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki warzywno-ziemniaczane

Kroki postępowania

1
Obrane i umyte warzywa trzemy na drobne wiórki. Pora kroimy w drobne plasterki, a cebulę w kosteczkę.
Krok 1 - Placki warzywno-ziemniaczane foto
2
Warzywa łączymy z jajkami i mąką
Krok 2 - Placki warzywno-ziemniaczane foto
3
Przyprawiamy solą, pieprzem i jarzynką. Dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Placki warzywno-ziemniaczane foto
4
Smażymy na niezbyt dużym ogniu. Placki muszą mieć trochę więcej czasu niż placki ziemniaczane, aby dojść w środku.
Krok 4 - Placki warzywno-ziemniaczane foto
5
Podajemy z sałatkami lub sosami. Placki mogą być też samodzielnym daniem. Smacznego!
Krok 5 - Placki warzywno-ziemniaczane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.02.2013 17:55
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak