placki owsiano-szpinakowe

placki owsiano-szpinakowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 łyżka
  • cebula

  • płatki owsiane

    10 dkg
  • por

  • kawałek selera

  • posiekany szpinak

    2 łyzki
  • jajko

  • mleko

    1 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania placki owsiano-szpinakowe

rozgrzewam margarynę na patelni i podsmażam razem szpinak, drobno pokrojone warzywa i płatki owsiane. Dodaję mleko i mieszam, aż mieszanina zgęstnieje. Formuję prostokątne placki. Zanurzam je w rozmąconym jajku i smażę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

andżelika1 20.08.2012 13:42
pycha
sznycel 18.08.2012 22:01
szpinak, płatki owsiane - samo zdrowie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat