placki owsiano-szpinakowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 łyżka
  • cebula

  • płatki owsiane

    10 dkg
  • por

  • kawałek selera

  • posiekany szpinak

    2 łyzki
  • jajko

  • mleko

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rozgrzewam margarynę na patelni i podsmażam razem szpinak, drobno pokrojone warzywa i płatki owsiane. Dodaję mleko i mieszam, aż mieszanina zgęstnieje. Formuję prostokątne placki. Zanurzam je w rozmąconym jajku i smażę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 20.08.2012 13:42
pycha
sznycel 18.08.2012 22:01
szpinak, płatki owsiane - samo zdrowie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat